top of page
Søk
  • Forfatterens bildeJoachim Næss

Derfor er det viktig å trene regelmessig

Når sommerværet kommer ser vi hvert år at det er mange velger å skippe treningen, hvorfor skal du egentlig trene når det er sommer og ferie? Du har jobbet hardt for sommerkroppen 2018 og nå skal det slappes av….Høres kjent ut?

Trening er dessverre ferskvare, og opphold over lengre tid gir ofte stor tilbakegang. Har du trent jevnt og godt gjennom høst, vinter og vår, har du helt sikkert blitt både sterkere, i bedre form, og fått en bedre helse. Tar du pause fra treningen i mer enn 7-10 dager begynner gevinstene å forsvinne. Tar du pause fra treningen i 3-4 uker så mister du dessverre det meste av det du har jobbet så hardt for helt siden sist høst. 4 uker uten trening er nok til å miste flere måneder fremgang. For å vedlikeholde formen må du trene minst en gang i uka. Tenk om du hadde klart å i det minste holde deg der du er nå i Mai og fortsette der du slapp i september når det går mot høsten. Det er ofte nok med 1 økt der du trener alle muskelgruppene, gi kroppen signal på at du fortsatt trenger musklene du har jobbet for.

Kroppen vår tilpasser seg helt spesifikt den treningen den bli utsatt for. Styrketrening gjør oss sterkere, kondisjonstrening mer utholdende og bevegelighetstrening mer bevegelig. Du kan ikke erstatte det ene med det andre og oppnå det samme. Det er alltid en del som skal ta en pause fra styrketreningen og heller padle kajakk, gå tur eller sykle når sommeren kommer. Resultatet er da at styrken blir betydelig dårligere. Selv om man har vært en del i aktivitet gjennom sommeren, må man begynne forfra med styrketreningen igjen når høsten kommer.

Vi på ditt treningssenter har en del på gang om sommeren også for at du skal holde motivasjonen din oppe. Nå (01.06.2018) starter det en løp og sykkelkonkurranse med flotte premier i potten (les mer om dette her). Lokalene våres er kjølige og kan være behagelige for de som trenger et avbrekk fra varmen. Gruppetimene holder seg i gang der vil våre inspiratører hjelpe deg med å få en knallgod treningsøkt. Vi hjelper deg gjerne med et smart ferieprogram som er effektivt og ikke tar for lang tid.

En kropp som skal være i god form og i en god helsetilstand trenger ALLE typer trening året rundt! Du har jobbet deg fremover i køen mot målet ditt, ikke gå ut av den nå!

539359268

3 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page