top of page
Søk
  • Forfatterens bildeJoachim Næss

Test din watt styrke på sykkel i morgen!

Vi kommer til å kjøre en Watt test i morgen før lørdags sykkel timen med Jorid. Testen starter 09:30 og du vil selvfølgelig være i stand til å delta på timen i etterkant.

Hvorfor ta testen?

For å finne det rette nivået for deg å trene på i spinningsalen kan det være lurt å ta en test, det vi kaller en watt-test.

Dette kan hjelpe deg å styre intensiteten på treningen og du vil få bedre effekt av treningen du legger ned. Det er enklere å kjøre de rolige øktene rolige, og de harde øktene harde nok.

Hva er watt?

Watt er effekten eller kraften vi produserer når vi sykler, den forteller hvor mye kraft du klarer å produsere på en time. Fordelen med å styre en sykkeltrening på watt er at den gir deg resultatet direkte, også på korte intervaller. Velger du å styre treningen etter puls, vil du ikke se makspuls før mot slutten av en intervall. Du kan likevel ha kjørt med høyere intensitet. Watt er watt – og den gir deg resultatet direkte på din effekt.

Hvordan utføres en watt –test på Ditt Treningssenter?

Testen tar 20 minutter, du bruker 16 minutter til oppvarming og forbereder kroppen. Så kommer det 4 minutter med maks intensitet, du skal sykle sittende med jevn hastighet på tråkket, rundt 90 RPM. Intensiteten er alt du orker de 4 minuttene. Det vil være instruktører tilstede og veilede deg gjennom testen og motivere deg underveis. Dette er helt ufarlig, men kan føles litt tøft første gangen. Det anbefales å teste igjen etter noen måneder, og da vil man se fremgang på treningen som er gjennomført.

group_cycle_connect_yellow.jpg
0 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page