top of page
Søk
  • Forfatterens bildeJoachim Næss

Vi kjører watt test neste uke!

Neste uke blir det mulighet for WATT TEST i spinningsalen. Mange har sendt oss forespørsler på watt test. Watt% vil hjelpe deg med å finne riktig intensitet i våre spinningtimer. Testen tar ca 20min, her kan alle fra nybegynner til godt trente delta. Lena Brenden vil arrangere testen for to små grupper torsdag neste uke.

Vi har laget påmelding for dette i appen vår:

Torsdag 26. november

  1. Kl 17:15

  2. Kl 18:00

*Det vil være max 10 personer pr gruppe for at vi skal ha god plass og overholde smittevern.

Hva er watt og hvordan bruker du dette når du trener? Les mer om dette her:

Hvorfor ta testen?

For å finne det rette nivået for deg å trene på i spinningsalen kan det være lurt å ta en test, det vi kaller en watt-test.

Dette kan hjelpe deg å styre intensiteten på treningen og du vil få bedre effekt av treningen du legger ned. Det er enklere å kjøre de rolige øktene rolige, og de harde øktene harde nok.

Hva er watt?

Watt er effekten eller kraften vi produserer når vi sykler, den forteller hvor mye kraft du klarer å produsere på en time. Fordelen med å styre en sykkeltrening på watt er at den gir deg resultatet direkte, også på korte intervaller. Velger du å styre treningen etter puls, vil du ikke se makspuls før mot slutten av en intervall. Du kan likevel ha kjørt med høyere intensitet. Watt er watt – og den gir deg resultatet direkte på din effekt.

Hvordan utføres en watt –test på Ditt Treningssenter?

Testen tar 20 minutter, du bruker 16 minutter til oppvarming og forbereder kroppen. Så kommer det 4 minutter med maks intensitet, du skal sykle sittende med jevn hastighet på tråkket, rundt 90 RPM. Intensiteten er alt du orker de 4 minuttene. Det vil være instruktører tilstede og veilede deg gjennom testen og motivere deg underveis. Dette er helt ufarlig, men kan føles litt tøft første gangen. Det anbefales å teste igjen etter noen måneder, og da vil man se fremgang på treningen som er gjennomført.

17 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page